19 Aralık 2010 Pazar

Yok artık daha neler...

Google, Body Browser uygulamasıyla insanı, vücudunda dolaştıracak

Google’ın çığır açıcı son icadı bir vücut tarama programı. Ürün, Google Earth’ün insan vücuduna uyarlanmış versiyonu olarak tasarlanmış. Nasıl Google Earth’te posta kodu bile girseniz o noktaya gidebiliyordu, bu programda da hangi vücut parçasını yazarsanız kendinizi vücudun o noktasında buluyorsunuz.
Body Browser, insan vücudunun 3 boyutlu ve detaylı bir modeli. Kullanıcılar, vücudun anatomik katmanlarını teker teker soyabiliyor, mesafe ayarı yapabiliyor ve ilgisini çeken alanlara odaklanabiliyor. Belirli bir iç organ, kemik veya kas yapısına tıklayarak bilgi edinmek de mümkün.

Damardan gezinti

3 boyutlu görüntüleme
Programla ilgili sorunlardan biri, 3 boyutlu görüntü sistemini kaldırması için WebGL teknolojisi kullanıyor olması. İnternet tarayıcıları için hayli yeni olan bu teknoloji, sadece Google Chrome’un ve Firefox’un beta (deneme) sürümleri tarafından destekleniyor. Bu sürümler http://bodybrowser.googlelabs.com’dan yüklenebiliyor. Uzmanlar Google Body Browser’ın şu an yayımlanan test sayfalarındaki hatalar ayıklandığında önemli ve çok işlevsel bir program olacağını söylüyor. 
Google'a böyle konularda yatırım yaptığı için büyük bir alkış ve tebrik.. Süper inovatif.. Google is the innovation GOD :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder